Zorgverzekering jongeren

Niet iedereen kiest ervoor om verder te studeren. En wie dat wel doet, is vaak nog steeds jong wanneer zijn studies afgewerkt zijn. Een goede baan is niet altijd een direct vervolg op een studie en vaak zitten jongeren nog enige tijd met een beperkt inkomen. Daarnaast zult u als pas afgestuurde of beginnend werknemer vaak een lager loon ontvangen dan wanneer u al een tijd actief bent op de arbeidsmarkt. En gezien u bovendien nog heel wat aan te kopen en op te bouwen hebt, is het leven best duur voor jongeren. Heel wat verzekeraars spelen hierop in door een jongeren zorgverzekering aan te bieden. Deze zorgverzekering kent een aantrekkelijk tarief en bestaat meestal uit een pakket dat samengesteld is uit de basisverzekering en aanvullingen op maat van de jongeren.

Eigen risico verhogen

Net zoals bij een gewone zorgverzekering is er bij de jongeren zorgverzekering de mogelijkheid om het eigen risico te laten verhogen. Dit wil zeggen dat er naast het verplicht eigen risico nog een vrijwillig eigen risico bepaald wordt. Wanneer dit vrijwillig eigen risico hoog is, kan dat de maandelijkse premies die betaald moeten worden behoorlijk laten dalen. Een zorgverzekering met een maximaal vrijwillig eigen risico biedt dus doorgaans de goedkoopste zorgpremie. Om ervoor te zorgen dat de zorgverzekering wel nuttig blijft, zijn er wel limieten bepaald door de overheid. Anders zou u het eigen risico zo hoog kunnen zetten dat de kans om ooit vergoedt de worden nagenoeg onbestaande is. Criteria die aanleiding geven om een hoog eigen risico te nemen zijn een historiek van weinig ziekte en zorg, een goede gezondheid, een jonge leeftijd en de nood aan een lagere prijs.

Pakket op maat

De jongeren zorgverzekering is een pakket op maat. De dekkingen die inbegrepen zijn, zijn steeds op maat van de doelgroep. Zaken die dus voornamelijk op latere leeftijd voorkomen, zult u in dit pakket niet terugvinden. De problemen waarmee heel wat jongeren geconfronteerd worden op gebied van zorg echter, maken alvast deel uit van het pakket. Deze selectie zorgt ervoor dat u enkel betaald voor de zorg die u ook echt relevant vindt. In de standaardpakketten van de verzekeraars zit meestal een algemene selectie aan zorgtypes die afhankelijk van het pakket voor een hoger of lager bedrag vergoed worden. De dekkingen zelf zijn niet gebonden aan een doelgroep of leeftijdscategorie. Op die manier betaalt u dus deels voor dekkingen waarvan u weet dat u ze wellicht nooit zal kunnen gebruiken.

Single of gezin

Binnen de jongeren kunnen we twee groepen onderscheiden. De eerste groep zijn de jongeren die single zijn. De tweede groep zijn de jonge gezinnen. Niet elke verzekeraar maakt een onderscheid tussen beide groepen hoewel ze andere wensen en noden hebben en een geheel andere levensstijl. Er zijn een paar verzekeraars die dit verschil wel hebben opgemerkt en dus een jongeren verzekering aan bieden die afgestemd is op singles en eentje die afgestemd is op het jonge gezin. Het loont om de dekkingen die in deze verzekeringen zijn opgenomen eens nader te bestuderen.

Jong tot?

De leeftijd tot wanneer u als jonge beschouwd wordt, is geen vast gegeven. Wanneer u de jongeren zorgverzekering van verschillende verzekeraars met elkaar vergelijkt, wordt dit nog duidelijker. Waar de ene u als jong beschouwd tot een leeftijd van 27 jaar, kan dat bij een ander oplopen tot 34. Bent u dus net iets te oud voor een jongeren zorgverzekering bij verzekeraar A, dan kijkt u best even na wat verzekeraar B op dit vlak te zeggen heeft. De kans is groot dat u nog een verzekeraar vindt waarbij u terecht kunt. Althans tot u de leeftijd bereikt hebt die alle verzekeraars als limiet zijn voor de jongeren zorgverzekering.

Online

Net zoals dat voor de gewone verzekering en de studentenverzekering geldt, is ook de jongeren zorgverzekering vaak goedkoper wanneer u voor een verzekering kiest die volledig online loopt. En gezien de meeste jongeren over een computer en internetverbinding beschikken is ze bovendien ook het snelst en eenvoudigste af te sluiten. Verstandig is om alle zorgverzekeringen goed te vergelijken zoals bijvoorbeeld op Geld.nl. Het is verstandig meerdere vergelijkingssites te raadplegen omdat de vergelijkingssites vaak verschillende acties kennen. Met name voor jongeren is dit vaak het geval.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *