Studenten zorgverzekering

Ook bij de studentenverzekering is het mogelijk om een collectieve verzekering af te sluiten. Vaak gebeurt dit dan via de onderwijsinstelling waar u les volgt. De reden om voor een collectieve studentenzorgverzekering te kiezen, is de gunstige prijs. Iets wat u als student zeker zal kunnen waarderen. Ten slotte hebben de meeste studenten geen inkomen of een zeer laag inkomen. De oorzaak hiervoor is snel gevonden. Wanneer al uw tijd in studeren kruipt, blijft er weinig tijd over om te werken en geld te verdienen. Een zorgverzekering kan dan ook een flinke hap uit uw budget zijn. Met een collectieve studenten zorgverzekering zult u nog steeds een maandelijkse premie betalen, maar deze zal beduidend lager zijn dan bij een individuele aansluiting.

Pakket op maat

De studentenzorgverzekering is niet enkel een goedkope zorgverzekering, ze is een pakket op maat van de student. Dit wil zeggen dat ze gebaseerd is op de zorg die het meest gebruikt wordt door studenten. Zo zorgt ze voor een invulling van uw behoeften die u echt nodig hebt. U betaalt niet voor zorg die u wellicht nooit zal vragen, maar enkel voor zorg die door de meeste mensen in uw situatie gebruikt wordt. De lage prijs is het tweede deel van de studenten zorgverzekering dat u op maat van de doelgroep kunt beschouwen. Aangepast aan een publiek met beperkte financiële middelen. Vaak zijn studentenverzekeringen ook online verzekeringen. Dit helpt om de kosten te drukken en het past mooi in het plaatje van de hedendaagse student die nagenoeg alles via de digitale weg regelt.

Laagste prijs

De laagste prijs voor een studenten zorgverzekering vindt u wellicht bij de verzekeraar die een pakket op maat van de student aanbiedt, met een beperkt aantal dekkingen, via een collectieve polis en dit alles langs de digitale weg. Dit is niet altijd de goedkoopste zorgverzekering die u kan vinden wanneer u naar alle zorgverzekeringen kijkt. Dat is namelijk de zorgverzekering die zich beperkt tot de basisverzekering en hierin de goedkoopste is. De studenten zorgverzekering is meestal meer dan enkel de basisverzekering. Het is een pakket met een basisverzekering en enkele aanvullingen die nuttig zijn voor studenten en dat alles aan scherpe prijzen. Bij sommige verzekeraars is er een basisverzekering te vinden die enkel door studenten kan afgesloten worden en dus studenten zorgverzekering wordt genoemd. Hier is prijs uw enige voordeel.

Alles online

De verzekering waarbij alles online verloopt, blijft een van de goedkoopste types en als student dus vaak ook een van de interessantste. Zeker wanneer u ook voor uw studie heel wat zaken langs de digitale weg regelt of uitzoekt en dus standaard over een internetverbinding beschikt. Hebt u zelf geen internetverbinding, dan kunt u wellicht gebruik maken van een computer op school. Naast goedkoop, zijn online verzekering ook praktisch en wint u er heel wat tijd mee. U hoeft niet tijdens de lesuren naar een kantoor te gaan om alles in orde te krijgen en bij wijzigingen is alles dadelijk geregeld zonder al te veel rompslomp. Verstandig is om alle zorgverzekeringen goed te vergelijken zoals bijvoorbeeld op Geld.nl of op de site van Studenten Verzekeringen. Het is verstandig meerdere vergelijkingssites te raadplegen omdat de vergelijkingssites vaak verschillende acties kennen. Met name voor studenten is dit vaak het geval.

Hoog eigen risico

Ook als student kunt u kiezen voor een hoog eigen risico. Dit wordt vaak toegepast om zodoende de maandelijkse premies zo laag mogelijk te krijgen. Gezien de meeste studenten jong zijn en in goede gezondheid verkeren, lijkt het een absolute aanrader om het eigen risico zo hoog mogelijk te zetten. Het blijft echter toch belangrijk om zich goed bewust te zijn van de keerzijde van de medaille. Als student hebt u waarschijnlijk een beperkt inkomen. Sommige studenten werken slechts enkele uren per week en dit is nauwelijks genoeg om alle kosten te dekken. Wanneer u een hoog eigen risico hebt genomen en onverwacht met dure zorg geconfronteerd wordt, kan dat tot een problematisch situatie leiden. U zult namelijk zelf instaan voor het bedrag van het eigen risico en wanneer u slecht over beperkte financiële middelen beschikt, zal het niet eenvoudig zijn om dit bedrag zomaar neer te leggen. Denk dus goed na voor u het eigen risico bepaalt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *